Biodiversiteit in en rondom de kas.

Biodiversiteit vormt een essentieel onderdeel van de moderne tuinbouw. Een veelgestelde vraag is: heeft meer biodiversiteit rond de kas invloed op de frequentie en ernst van plagen in de gewassen? Deze vraag staat centraal in de voortdurende zoektocht naar methoden om de gezondheid van gewassen te verbeteren en plagen op een duurzame manier te beheersen.

Kennissessie over Biodiversiteit bij Greenport Noord

Ontdek de praktijkervaring van Jaap Vink, die het gewoon heeft gedaan: een veld vol bloemen langs zijn kas geplant. Zijn ervaringen zijn niet alleen inspirerend, maar bieden ook waardevolle inzichten. Benieuwd naar Jaap zijn verhaal? Greenport Noord organiseert een kennissessie Biodiversiteit, waar Jaap zijn ervaring vertelt.

Tijdens deze sessie zullen we dieper ingaan op de relatie tussen biodiversiteit en de tuinbouw. We zullen de voordelen bespreken van het bevorderen van biodiversiteit in en rondom de kas. Daarnaast zullen experts op het gebied van biodiversiteit ons meenemen in de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten op dit gebied.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze inspirerende kennissessie. We hopen samen te werken aan een duurzamere en biodiversere toekomst voor de tuinbouwsector.

De kennissessie begint op 30 mei om 19:00 en duurt tot 21:00 uur. Bij aankomst bij Jaap Vink’s tuinbouwbedrijf. wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee. Vervolgens zal Jaap Vink zijn ervaringen delen, gevolgd door de bevindingen van Eveline Stilma en Mart van Buren over de diversiteit aan ‘beestjes’ in en rondom de kas. Na deze interessante inzichten zullen we een kijkje nemen in het veld, om de biodiversiteit in de praktijk te ervaren. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten tijdens de netwerkborrel, waarbij u kunt genieten van een hapje en een drankje.