🌱Terugblik kennissessie biodiversiteit in en om de kas 🌱

Een boeiend en relevant onderwerp! Plagen in de kas willen we natuurlijk voorkomen, en dankzij biologische inzet lukt het ons steeds beter om voor een gezond ecosysteem te zorgen.

Tijdens onze kennissessie over biodiversiteit in en om de kas, leerden we van Mart van Buren dat er niet altijd sprake is van een balans. In plaats daarvan zijn er vele aanvallers die de plagen te lijf gaan, wat effectief blijkt te zijn in de bestrijding ervan.

Eveline Stilma deelde met ons waarom meer biodiversiteit zo belangrijk is. Ze besprak hoe we dit kunnen bereiken, zowel rond ons bedrijf als in onze eigen achtertuinen.

Jaap Vink nam ons mee in zijn inspirerende proces waarin hij in drie fases meer dan een hectare wilde bloemen rond zijn bedrijf heeft geplant. Tijdens een rondleiding door de kas en het veld konden de ruim 40 bezoekers met eigen ogen zien hoe de bloemen erbij stonden. 🌺

Het was een leuke en leerzame sessie waarin we op een laagdrempelige manier onze ideeën konden uitwisselen. Bekijk hier de impressie van deze waardevolle avond.